انواع گردنبندهای طبی

بهترین گردنبندهای طبی: انتخابی هوشمندانه برای سلامت گردن شما

گردنبندهای طبی یا بریس‌ها از وسایل پزشکی هستند که استفاده از آن‌ها به محافظت از گردن در زمان بهبودی از آسیب‌های مختلف کمک می‌کند و باعث تسریع روند بهبودی می‌شود. انواع مختلفی از گردنبندهای طبی وجود دارد که هر کدام عملکرد خاص خود را دارند و برای شرایط ویژه‌ای از بدن طراحی و ساخته شده‌اند.

به عنوان مثال، هنگامی که جراحی ستون فقرات گردنی انجام می‌دهید یا دچار آسیب‌دیدگی می‌شوید، استفاده از بریس‌های گردنی یک گزینه مناسب به شمار می‌رود. به طور خلاصه، می‌توان گفت که انواع گردنبندهای طبی وسیله‌هایی هستند که به ثابت نگه داشتن مهره‌های گردن کمک می‌کنند.

پس از جراحی ستون فقرات گردنی، بسیار مهم است که گردن شما در حالت ثابت باقی بماند تا روند درمان به درستی طی شود. به همین دلیل، پزشکان توصیه می‌کنند که از این بریس‌ها استفاده کنید.

همچنین در مواقع آسیب‌دیدگی‌های شدید گردن مانند شکستگی مهره‌ها، در مراحل اولیه برای جلوگیری از صدمات بیشتر، از ارتزهای مخصوص گردن استفاده می‌شود.

در ادامه کلینیک ارتوپدی فنی بوعلی قرار است به انواع گردنبندهای طبی بپردازیم، که هر یک از آن چه کاربردی دارند و اینکه چه زمانی از آن استفاده می‌شود. پس اگر شما یا یکی از نزدیکان شما دچار آسیب در ناحیه‌ گردن شده است، این مطلب را تا انتها بخوانید.

آشنایی با گردنبندهای طبی

همان‌طور که در ابتدا بیان شد، انواع مختلفی از گردنبندهای طبی وجود دارد که هر یک کاربرد خاص خود را دارند. برای به‌دست آوردن بهترین نتیجه از این ارتزهای اندام فوقانی، لازم است مدلی را انتخاب کنید که متناسب با وضعیت شما باشد و بیشترین راحتی را برای شما فراهم کند.

اما بریس گردن چیست؟ به طور کلی، گردنبندهای طبی به دو دسته نرم و سفت تقسیم می‌شوند. گردنبندهای سفت از جنس ابر لاستیکی ضخیم ساخته شده و روی آن‌ها با کتان پوشانده می‌شود.

این نوع گردنبندها برای محافظت از گردن و کنترل درد پس از آسیب‌دیدگی‌های مختلف مانند دررفتگی گردن به کار می‌روند. گردنبندهای سفت از پلاستیک قالب‌دار با بالشتک‌های جداشدنی دو تکه (در جلو و عقب) ساخته شده‌اند و با بست‌های قلاب‌دار سفت می‌شوند. این نوع گردنبند برای محدود کردن دامنه حرکتی گردن در طول بهبودی از شکستگی یا جراحی (مانند جراحی همجوشی) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲ نوع ارتز وجود دارد

ارتز آماده

دسته اول ارتز آماده است، که از اسم آن پیداست این نوع ارتز در بازار به صورت آماده به فروش می‌رسد. مزایا و معایب خاص خودش را دارد. مزایای این نوع ارتز را می‌تواند گفت که ارزان و همینطور در دسترس بودن آن است. معایب این نوع ارتز نمی‌تواند بهترین بازدهی را به شما بدهد. به عنوان مثال کمربند طبی.

ارتز سفارشی

دسته دوم ارتز سفارشی است، که براساس نیاز بیمار ساخته می‌شود. اینکه بیمار چه نوع مشکلی دارد، چن سال دارد،جنسیت آن چیست، وزن آن چقدر است. همه این موارد در نظر گرفته می‌شود بر اساس آن ارتز ساخته می‌شود در اختیار بیمار قرار می‌گیرد.

انواع گردنبندهای طبی

گردنبند طبی نرم

این نوع گردنبند، با استفاده از جنس فوم یا اسفنج، محدودیت حرکتی کمی را بر روی حرکات گردن ایجاد می‌کند و به طور همزمان احساس گرما و راحتی در عضلات گردن را به وجود می‌آورد. در مواردی که مهره‌های گردن پایدار هستند، می‌توان از این نوع گردنبند استفاده کرد، بیشتر مواقع از این گردنبند برای گرفتگی عضلات استفاده می‌شود.

گردنبند نیمه سخت

استفاده از گردن‌بند طبی نیمه سخت به‌طور موثری می‌تواند به استحکام بخشیدن به ستون فقرات گردنی کمک کند و از حرکات غیرمجاز که می‌توانند به وخامت آسیب‌ها منجر شوند، جلوگیری نماید. این گردن‌بند‌ها معمولاً به‌طور دقیق توسط پزشک تنظیم می‌شوند تا به بیمار کمک کنند که حالت درستی را برای بهبود سریع‌تر گردنشان حفظ کنند. برای استفاده مؤثر از این وسیله، مهم است که راهنمایی پزشک را رعایت کرده و همچنین به مراقبت‌های لازم برای حفظ وضعیت گردن پس از استفاده از گردن‌بند توجه داشته باشیم.

گردنبند سخت

فیلادلفیا را می‌توان جز معروف‌ترین گردنبندهای سخت به حساب آورد، این گردنبند برای بی‌حرکت کردن کامل ستون فقرات گردنی استفاده می‌شود. فیلادلفیا را با پلاستیک سخت یا فلز ساخته می‌شوند. به همین دلیل برای آسیب‌های شدید از آن استفاده می‌شود، مثل شکستگی، دررفتگی و حتی بعد از جراجی ستون فقرات گردن استفاد می‌شود. این نوع گردنبند بالاترین حمایت را از ستون فقرات گردنی فراهم می‌کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *